следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Вечер на француска музика

Концерт на дуото Верона Мајер (Романија) / Ирина Нануши (Албанија)

Понеделник 19 март 2018, 20 часот | Македонска филхармонија


Амбасадата на Романија се приклучува во одбележувањето на Франкофонијата со ексклузивен концерт на француска музика на романската пијанистка Верона Мајер и албанската виолонистка Ирина Нануши.

На програмата се дела од Дебиси, Сен-Санс, Енеско, Шосон и Поримбеску.

Резервации на 02 3228 055 или по мејл на: skopje@mae.ro

Програма на вечерта.