следете ги нашите активности на mail

site map

Часови по француски јазик

Дипломи и сертификати
Резултати од тековна испитна сесија

ПРОВЕРЕТЕ ГИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ИСПИТИТЕ ОНЛАЈН 
(пристап им е овозможен само на кандидатите кои полагале во тековната сесија)
 

*   *   *   *   *

Сакате да го одредите вашето ниво на познавање на францускиот јазик и да добиете диплома за тоа?

Францускиот институт во Скопје е овластен испитен центар за официјални дипломи и сертификати за француски јазик.

  • Сакате да го одредите вашето реално ниво според Заедничката референцијална европска рамка за јазиците благодарение на испитите на Меѓународниот центар за педагошки науки (CIEP) или Стопанската и индустриска комора од Париз (CCIP).
  • По положување на испитот се стекнувате со диплома која го валидира вашето ниво на француски јазик. Дипломите се меѓународно признати.

Повеќе испитни сесии се организираат во текот на годината, консултирајте го календарот и тарифите.