следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Запишување во 1-ва година
на државни француски универзитети

 

Уписите во 1-ва година на државните француски универзитети за академската 2019/2020 се во тек!

Потребното ниво на познавање на јазикот е B2 и потребно е за истото да имаат меѓународен серфитикат DELF В2.

Краен рок за доставување на документи во Францускиот институт во Скопје : 15 февруари 2019.

Сите информации се достапни во Кампус Франс во Францускиот институт во Скопје.

За повеќе информации околу целата процедура, контактирајте нè :
Тел: (02) 3129 288, e-mail : suzana.pesik@ifs.mk